Bied je leerlingen meer taalcontact

Met onze speciale programma's voor (taal)scholen krijgen je anderstalige cursisten meer oefenkansen om Nederlands te spreken. Ze worden gekoppeld aan getrainde taalvrijwilligers en kletsen wekelijks over wat hen bezig houdt. Zo leren ze de taal beter spreken en vergroten ze hun Nederlandse contacten. Dé ideale aanvulling op de lessen op school.

Hoe werk je als (taal)school met Kletsmaatjes samen:

1. Vrijwillige maatschappelijke inzet

Steeds meer Nederlandse leerlingen en studenten willen zich maatschappelijk inzetten. Wijs hen als onderwijsinstelling dan op het programma Kletsmaatjes. Als vrijwillig kletsmaatje kunnen ze immers veel betekenen voor nieuwkomers op middelbare scholen en bij taalscholen. Taalcoach zijn is niet alleen zinvol maar ook leerzaam en gewoon heel erg leuk!

HBO/WO-studenten doen als vrijwillig coördinator bij de Kletsmaatjes-organisatie ervaring op met vrijwilligersmanagement, interculturele communicatie en sociaal ondernemen. 

Liever offline en live taalcoaching bieden? Vind dan via Stichting Het Begint met Taal een lokale taalcoachorganisatie om mee samen te werken 

2. Taalschool

Zelfs de meest gemotiveerde cursist kan buiten de les weinig oefenen met de geleerde taal als hij of zij geen Nederlanders kent om mee te praten. Met 'Kletsmaatjes op de taalschool' bied je je cursisten de kans om wekelijks online met een getrainde vrijwilliger het spreken te oefenen. Zo groeit hun taalsouplesse en zelfvertrouwen en blijft het geleerde beter 'hangen'. Meerwaarde voor jou: maatwerk, geen wachtlijst en persoonlijke overdracht - allemaal tegen een schappelijke vergoeding per cursist.

Voor ondersteuning bij taalcoaching in de klas, bekijk hier het aanbod van Stichting Het Begint met Taal.

3. Internationale SchakelKlas (ISK)

Jonge nieuwkomers die net in Nederland zijn krijgen eerst onderwijs op een Internationale Schakelklas. Hier krijgen zij ook Nederlandse taalles. Buiten de school hebben ze vaak nog nauwelijks contacten en dus weinig taalcontact. 

Om Nederlands te leren, is zelf praten en veel oefenen essentieel. Taalvrijwilligers spelen hierin een sleutelrol. Met 'Kletsmaatjes op het ISK' bied je jouw anderstalige leerlingen een laagdrempelige manier om online met een vrijwilliger te kletsen over wat ze op school en daarbuiten meemaken. 

Kletsmaatjes voor (taal)scholen vraagt om maatwerk. Graag bespreken we met je wat past en mogelijk is voor jouw leerlingen/cursisten.

Meer weten? Laat een contactverzoek achter.

>